איה נוימן
אוניברסיטת קונטיקט ממוקמת כ-40 דק' נסיעה בהובר מעיר הבירה - הרטפורד, היכן שיושב שדה התעופה. ישנו אוטובוס נוח בין עיר הבירה לאוניברסיטה, הבעיה היחידה היא שהתדירות יחסית נמוכה.
כל סטודנט באוני' מקבל כרטיס נסיעה לתחבורה ציבורית בחינם לכל יעד שנמצא בתחומי מדינת קונטיקט.
אני גרתי במעונות אבל לטעמי זה יקר מאוד, בתנאים נמוכים וללא הצדקה למעט העניין החברתי שניתן להתגבר עליו בעוד דרכים. המעונות הכי זולים עולים בסביבות 3,000$ ותוכנית הארוחות, שלא ניתן להורידה מתכנית המגורים, עלותה נעה סביב ה-3,500$, כך שסך הכל המינימום למחייה של סמסטר הוא 6,500$. המעונות הזולים ביותר מציעים בנייני מעונות בדומה לפנימיות בהם לכל קומה של 40 סטודנטיות יש שני חדרי שירותים ומקלחות, וכל חדר שינה כולל שתי שותפות. מעונות רחוקים יותר במרחק של 10 דק' נסיעה באוטובוס הפנימי של האוני', מכילים דירה ביתית יותר הכוללת חדר יחיד וחדר של שניים ועלותו כ-3,500$ כאשר אין יכולת לכלול במסגרתו תכנית ארוחות.
אופציה אחרת, ועדיפה בעיני, היא לשכור דירה בקרבת האוני' אשר עלותה נעה בסביבות 1,200$ לחודש עם שותף נוסף, כשלכל אחת חדר משלה וחללים משותפים כמו דירת שותפים בישראל.
על מנת להיערך מבעוד מועד לשכירת דירה היא באחת מתוף שתי הדרכים הבאות. אפשרות אחת, היא למצוא בקבוצות פייסבוק דירה להשכרה ממש בקירבת האוני'. אופציה אחרת, היא ליצור קשר עם בית הלל הפועלת ע"י הסוכנות היהודית באוני' ומופעלת ע"י שליח ישראלי שיכול לעזור בכל מה שצריך. הנציגים המקומיים של הקהילה והשליח הישראלי נמצאים בקשר מאוד טוב עם הגורמים האדמיניסטרטיביים של האוני' והם יכולים לעזור בכל בקשה, שאלה או בעיה. הם מאוד שמחים ורוצים שישראלים יבואו לבקר וייקחו חלק בפעילויות שהם עורכים בחגים, בסופ"שים וביומיום.
הקשר מול גבריאלה, רכזת הלימודים הבינלאומיים, יכול להיות ישיר והיא מדהימה, ועדיף להיות אתה בקשר ישיר לכל שאלה או תהייה כדי שהדברים יהיו כמה שיותר ברורים.
בעיני, אחת הסיבות העיקריות בגללן אנשים בוחרים להשתתף בלימודים אקדמאיים היא כדי להעשיר את עולם, לבנות את עתידם ובעיקר להרחיב את סל הכלים המקצועי והאישי שלהם, רגע לפני יציאה לשוק העבודה. ואכן, כאלו היו הלימודים האקדמאיים עברו, כשהדובדבן שבקצפת היה הבחירה להשתתף בחילופי סטודנטים בקונטיקט שבארה"ב.
אז מה קיבלתי מנסיעה לאקדמיה בצד השני של העולם? אמנם ישראל היא מדינה עשירה בתרבויות, נופים ומגוון אנושי שאין כמותו, אבל היא חלק קטן בעולם. יציאה מהמדינה לתקופה קצרה-ארוכה סייעה לי להעשיר את עולם הידע האקטואלי, הכלכלי והתרבותי שלי כשהגעתי למדינה בעלת השפעה בינלאומית רחבה.
כמילות השיר, דברים שרואים משם לא רואים מכאן והיכולת להתמודד עם אנשים מתרבויות שונות באנגלית חיזקה את הביטחון ויכולות ההסברה שלי. לא הגעתי לארה"ב עם אנגלית מושלמת אבל ההשתתפות בשיעורים, כתיבת עבודות ושיחות עם חברים שיפרה אותה פלאים.
נהניתי ממגוון הפעילויות הספורטיביות והחברתיות שיש לאוניברסיטה בארה"ב להציע לסטודנטים שלה, פגשתי חברים מאירופה וארה"ב לכל החיים וטיילתי אתם בסופ"שים בכל רחבי החוף המזרחי.
זכיתי לפגוש סטודנטים שמתעניינים במתרחש במזרח התיכון וללמוד את הפרספקטיבה שלהם ושל הפרופסורים מזה אומר לחיות במדינה מהמובילות בעולם. בדרך זו בחנתי אילו אתגרים דומים ושונים יש בינם לבין ישראל ומה אני יכולה ללמוד מכך עלי, על המדינה, על העולם ועל העתיד.
אני אף פעם לא לבד – האוניברסיטה מעניקה מסגרת בטוחה, נוחה ומאפשרת להשתתף בתוכנית בליווי צמוד מתחילת התהליך ועד לרגע החזרה לארץ.
וכמובן, לימודים של סמסטר אחד רק פתחו את התיאבון והרצון לעשות תואר שני בחו"ל.
בקיצור, חילופי סטודנטים זו ההזדמנות לשלב לימודים, להמשיך בעיצוב הדרך האישית-מקצועית ולאסוף אינספור חוויות עם אנשים חדשים שיישארו בחיי לעוד שנים רבות.
היסודות והבסיס שקיבלתי מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה אפשרו לי להיחשף לחוויה מעשירה ומפתחת שללא ספק עיצבה את אישיותי והעניקה לי חוויה שלא תישכח לעולם. אני ממליצה לכל סטודנט/ית לקחת חלק, לברר, לקרוא, לשאול על תוכניות חילופי הסטודנטים כי כמו שאומרים – זו באמת חוויה של פעם בחיים.