Anna5

אנה מלינובסקי

כחלק מלימודיי לתואר "עסקים באסיה" שבאוניברסיטת חיפה, החלטתי לטוס במסגרת חילופי סטודנטים לאוניברסיטת "Xiamen". בחרתי באוניברסיטה זו מבין רבות כי היא נחשבת לאחת הטובות בסין עם רמת לימוד שפה גבוה.
אחרי קריאה של חוויות קודמות על האוניברסיטה, בחרתי להתמקד על מידע שלא כתבו כבר קודם. בשביל להקל על סטודנטים אחרים המעוניינים, אספתי מעט טיפים אשר חשבתי יכולים לעזור.

המעונות:

חדרי המעונות נקיים וחדשים. בכל מסדרון ישנם 4 חדרים, בכל חדר 2 אנשים.
המרחב המרכזי כולל סלון קטן וחדר רחצה. במתקני המעונות ניתן להשתמש בכרטיס הסטודנט לקבלת מים חמים במקלחות או בשביל לשלם על החשמל. בנוסף, ישנן גם מכונות כביסה זמינות בקומה הראשונה לצד מתקני מי שתיה. ניתן להחליף חדר ע"י מתן בקשה למשרדים. הסבר מדויק יותר מעבירים המורים בשבוע האוריינטציה.
אין אינטרנט בחדרים לכן יש לקנות ראוטר או להשיג מיד שנייה. ביום הראשון שהגעתי היו נציגים מחברות אינטרנט שעזרו בתהליך. על הוואיפי ניתן לשלם דרך הוויצ'אט בעלות של 30 יואן לחודש.

נקודות לציון:

-בארונות ישנה כספת  ואפשרות לשים מנעולים על הדלתות.

-בכל חדר ישנו מזגן מקומי אך הוא רק בעל אופציית קירור.

-נכון לתקופה בה שהייתי, במהלך תקופת הלימודים האוניברסיטה החליטה לכבות את החשמל לאחר חצות במעונות בגלל מקרים רבים של שריפות מיותרות בחדרים. אפשר להדליק הכול חזרה בלוח החשמל בחדר על פי דרך מסוימת.

-לא ניתן להכניס לחדרים מוצרי חשמל כגון: גופי חימום, כיריים או מוצרי חשמל אחרים העולים מעבר למתח חשמלי מסוים. מתבצעות בדיקות תקופתיות בחדרים בגלל נושא זה, לכן יש לשים לב.

-בגלל שהאוניברסיטה ממוקמת במקום טרופי יחסית, אחוזי הלחות גבוהים בהרבה ממה שהייתי רגילה אליו בארץ. לכן קניתי מתקן אשר סופח את כל הלחות בארון ומונע פגיעה כלשהי בבגדים או בתרופות.

- מומלץ ביותר להירשם לקבוצת הוויצ'אט " BUY&SELL used in Xiang'An"בה כולם קונים ומוכרים מוצרי יד שנייה. במיוחד בשבוע הראשון מומלץ לקנות משם אופניים אם לא מעוניינים לקנות חדש.

-בשבוע הראשון ישנה עמדה קרוב לחדר אוכל בה ניתן לקנות מאין כרטיס ניטען לאוטובוס אשר נותן הנחה בכל נסיעה.

Anna2

Anna1

בילויים:

קרוב לאוניברסיטה נמצא אזור בשם 东门. שם ישנם כמה בתי קפה, מסעדות מסוגים שונים, חדרי קריוקי ושוק אוכל מדהים שנפתח כל ערב החל מ18:00.

מפני שקמפוס זה נמצא רחוק מהקמפוס המרכזי, מקומות הבילוי מעטים יחסית. אך דווקא נהניתי מהעובדה שאזור זה נחשב לשקט יותר. במהלך השבוע להיפגש עם חברים סתם לדבר או מקום נחמד לעשות בו שיעורים.

בסוף השבוע ניתן ללכת לאי למקומות בילויים מגוונים יותר. המרכזיים יותר הם: 中山路,Mohar,Phebise . בנוסף לעוד הרבה מסעדות, בתי קפה , מועדונים ואטרקציות שיש לעשות.
מבחינת מקומות טבע ותרבות שיאמן שופעת בהם. 南普陀寺  הינו מקדש הממוקם מאחורי הקמפוס המרכזי. קרוב לאזור ישנו גן בוטני יפיפה ופארק בו הייתה פעם מסילת רכבת.
 העיקר לשמור על ראש פתוח וכל מקום בשיאמן ניתן לראות כהרפתקה.

Anna4

החוויה בכללי:

אני נורא שמחה שלקחתי את ההזדמנות הזו והחלטתי לטוס לסין. לפני הגעתי לאוניברסיטה טיילתי גם שבוע בבייג'ין, תחילה הייתי בהלם תרבותי אך באמת מה שהיה חשוב זה לשמור על ראש פתוח.

אחרי השבוע הראשון וההתרגלות לסביבה החדשה, אני מצאתי את עצמי נהנית כל יום. אם זה בכיתה להיחשף לכל כך הרבה אנשים ממדינות שונות ,או להכיר חברים סינים העוזרים להבין טוב יותר את השפה והתרבות. האוניברסיטה סיפקה הרבה הזדמנויות להרחיב אופקים בעזרת אירועים כמו "יום סין" שם לימדו אותנו הרבה מעבר לחומר בספרים. מפגשים שבועיים בהם דנו בסינית עם חברים מקומיים. שיעורי ציור מסורתיים. שיעורי תרגול לכאלו המעוניינים להיבחן בHSK. אפשרות להצטרף למעודנים עם תחומיי עניין מסוימים. באוניברסיטה יש הרבה אפשרויות בהם ניתן ללמוד, להרחיב אופקים, לתרגל וליצור חברויות.

כעת, לקראת סוף שנת הלימודים אני יכולה להגיד בביטחון כי הרמה שלי השתפרה בהרבה. הביטחון העצמי שלי לדבר עם מקומיים עלה. והכי חשוב, השנה הזו העלתה לי את המוטיבציה להמשיך ולהשקיע בלימוד השפה, כי ככל שאת לומדת יותר את מבינה כמה הרבה יש לך עוד ללמוד.

Back to Testimonials