Racheli1.jpg

רחלי קלנר

בילפלד היא עיר קטנה בגודל של חיפה, בתוך מחוז שקרא נורדריין-וסטפאליה, אחד המחוזות העשירים והירוקים ביותר בגרמניה. בתוך המחוז יש את דיסלדורף עיר הנמל המפורסמת. בילפלד נמצאת במרחק של 3 שעות נסיעה ברכבת מברלין, שעתיים מקלן ושעה מהמבורג היפיפיות. העיר מוקפת בערים קטנות וחמודות כמו מינסטר, דורטמונד, בון, הנובר בעלת הנהר היפה ויש את ווינטרברג בצפון שיש בה שלג וסקי בחורף.

אוניברסיטה (5).jpg

אוניברסיטה

האוניברסיטה מקסימה ומוקפת בעצים ויער, היא ענקית. יש המון מקומות לאכול וחדר אוכל ענק ובו ארוחת צהריים גדולה במחיר בדיחה של 3 יורו. יש המון מקומות לקנות קפה ומאפים. בעיר יש מספר מסעדות, פאבים וכמה מועדונים שאליהם יוצאים כל הסטודנטים. גם בסביבת המעונות יש בר סטודנטים שפתוח בימי שישי. האוניברסיטה היא מאוד בינלאומית ויש בה תלמידים ומרצים מכל רחבי העולם, פגשתי אנשים מאפריקה, דרום אמריקה, הודו, סוריה, טורקיה, פלסטין והמון מאירופה: איטליה, ספרד, צרפת, אסטוניה, רוסיה ועוד.

במשרד הבינלאומי International office עובדים סטודנטיות וסטודנטים מאוד נחמדים עם אנגלית מעולה שמאוד רוצים לעזור בכל נושא. יש אפשרות גם לשכור אופניים לסמסטר אחד.

באוניברסיטה יש המון חוגי ספורט חלקם בחינם וחלקם בתשלום מסובסד. בתחילת שנה מקבלים עלון עם כל החוגים ואפשר להירשם. החוגים ניתנים בשפה הגרמנית.

אני מאוד ממליצה להגיע לקורס המהיר לגרמנית לפני תחילת הסמסטר ולהמשיך עם קורס גרמנית בהמשך. כך רוב הסטודנטים של החילופים עושים, וחלקם מאירופה בעלי גרמנית ברמה גבוה.

לי בסוציולוגיה הייתה הרבה בחירה של קורסים באנגלית. והמרצים היו מאוד נחמדים ומעניינים.

הספריה באוניברסיטה גדולה ונחמדה, אסור להיכנס אליה אבל עם אוכל שתייה או תיקים, להדפיס בה הוא קצת מסובך וצריך לבקש עזרה.

מהאוניברסיטה מקבלים כרטיס סטודנט שמכניסים אליו כסף במכונות באוניברסיטה, ואיתו משלמים על כל משקה ואוכל באוניברסיטה במקום במזומן.

יש באוניברסיטה גם אפשרות לבקש 'מנטור' שזה סטודנט מקומי שמקבל על כך כנראה נקודות קרדיט ומלווה אותך בכל עזרה שאתה צריך.

המשרד הבינלאומי מארגן מספר טיולים לערים שונות במחיר נמוך ומסובסד כמו 10$ למשל, של יום אחד. היה גם טיול של 3 ימים לברלין אך היה מוגבל במקום. עושים גם בתחילת השנה לפני תחילת הלימודים מספר מפגשים של כל ארסמוס וזו הזדמנות טובה להכיר את כל האנשים שהגיעו ביחד איתכם.

בתואר ראשון ברוב הקורסים אין מבחנים, יש עבודה להגשה או מצגת להצגה בכיתה. גם נוכחות היא לא חובה.

20190909_183913.jpg

מעונות

יש אפשרות לבחור או לבקש מתוך מספר סוגים של מעונות: מעונות לאחד, לשניים או לחמישה. אפשר גם לבקש להיות רק עם אנשים מהמגדר שלך או מעורבב. יש את המעונות שקרובים לאוניברסיטה ויש מעונות בעיר עצמה. המעונות של 5 אנשים עלו בסביבות 240 יורו לחודש.

אני הייתי במעונות של חמישה אנשים 5 דקות הליכה מהאוניברסיטה. לכל אחד יש חדר עם שולחן, ארון, מיטה וכיור. חילקו את החדרים שבצד אחד של הדירה הבנות ובצד השני בנים, כשביננו מפריד מטבח גדול עם סלון. בדירה יש שני שירותים ו2 מקלחות, שתמיד יש בהם מים חמים. בכל חדר ובסלון יש גם רדיאטורים לחימום. למעונות יש גם חדר כביסה עם מכונות גם לייבוש ומקום לתלייה. במעונות ליד האוניברסיטה יש לפעמים הרבה רעש ומסיבות בכל סופ"ש. גם במשך השבוע יש רעש ומוסיקה לעיתים, הרבה סטודנטים הגיעו לשם כדי לחגוג ופחות ללמוד..

20190921_173645.jpg

כללי

צריך לשים לב שבימי ראשון הכל בעיר סגור, חדר האוכל באוניברסיטה, כל המסעדות, כל הסופרים ואפילו מסעדות הפאסט פוד. לכן צריך תמיד לזכור ביום שבת לקנות אוכל שיהיה ליום ראשון.

ממש ליד המעונות יש רכבת שנקראת טראם שנוסעת תוך 5 דקות למרכז העיר. תחנה אחת ממרכז העיר נמצאת הרכבת. יש בעיר מספר פארקים נהדרים. בחורף יש דוכנים של קריסמס והמון אוכל טעים ומיוחד לחג, וגם בקיץ יש חגיגת אביב בעיר.

ברוב המקומות בגרמניה לא מקבלים אשראי ולכן כדי תמיד להסתובב עם מזומן.

כרטיס הסטודנט גם נותן לנסוע בחינם בעיר וברכבות מסוימות מחוץ לעיר.

לאנשים שמגיעים מחוץ לEU חייבים לעשות ביטוח בריאות, קל לעשות אותו כי יש משרד בתוך האוניברסיטה לביטוח בריאות. יוצא משהו כמו 90 יורו בחודש. בנוסף חייבים להירשם בעירייה ולפתוח חשבון בנק. המשרד הבינלאומי עוזר לפתוח חשבון בנק אז זה יחסית פשוט. וכמובן שמקבלים מלגה בערך בשווי 850$, גיליתי גם שמישראל מקבלים מלגה גבוה יותר מכל שאר האנשים בגלל הקשר של גרמניה-ישראל.

בחורף מאוד קר בבילפלד, ישנם ימים של אפס מעלות אבל ללא שלג. כל המקומות הסגורים תמיד מחוממים וגם האוניברסיטה. בעיר עצמה יש גם קניון יחסית גדול עם הרבה חנויות אופנה בינלאומיות ואוכל די טעים כמו סיני הודי והמבורגרים.

התחבורה בעיר קלה ונוחה מאוד. אחד הדברים הבעייתים זה האינטרנט. יש וויפי חופשי באוניברסיטה אך לוקח כחודש להתחבר לוויפי במעונות ורק בעזרת כבל אינטרנט. גם בעיר אין כל כך וויפי ולכן צריך לקחת בחשבון לקנות אינטרנט לטלפון.

בילפלד היא אחת הערים הכי ירוקות בגרמניה ולכן כדי לטייל ביערות שיש שם, יש גם פארק חיות מאוד יפה מעל האוניברסיטה. בעיר יש גם מוזיאון עם אמנות בעלת שם עולמי, ומוזיאון היסטורי.

יש גם בית כנסת יפה בעיר שביקרתי בו ביום כיפור, ללא הפרדה של נשים וגברים.

Back to Testimonials